Се уште не позната причината за смртта на Константин Колцов, момчето на Арина Сабаленка. 42 годишниот хокеар беше 17 години постар од тенисерката. Тој имаше три деца од претходните врски.

Ова е втора трагедија за тенисерката откако на мала возраст остана без таткото.

„Пред четири години го загубив татко ми, имавме сон дека пред да наполнам 25 години ќе освојам неколку Грен слемови. Кога почина, почнав премногу да размислувам за тоа, имам 24 години и немам Грен слем. Се чувствувам како да си притискав и премногу размислував за тоа. Чувствував дека морам да се справам со сето тоа. Не се откажав поради мојот и сонот на татко ми, тој не го дозволуваше тоа. Сигурно би рекол „Дали ме шегуваш? Ќе бидеш силен, како што те одгледав, како шампион. Потоа се скршив и реков дека морам да продолжам понатаму“, изјави Арина