Во вчерашните натпревари од квалификациите од Лигата на шампионите беа постигнати горе-долу очекувани резултати.

Најнеизвесно беше во Шведска каде домашниот АИК дури по продолженија го елиминираше Марибор.Црвена Ѕвезда и со пораз од 2-1 против Хелсинки оди понатаму, Копенхаген беше сигурен на домашен терен со ТНС, како и Розенборг против Бате Борисов.