Јулија Лемигова е последната мис на Советскиот сојуз и една од најубавите жени во светот во 1991 година..

Таа има мрачна судбина зад себе поврзана со приватниот живот. Таа беше среќно мажена со еден од најголемите француски банкари Едвард Стерн. Набрзо добиваат син кој мистериозно починува. Иако официјално никогаш не се разјаснило се претпоставува дека тоа е дело на љуборната дадика на која и се губи секаква трага. По неколку години починува и Стерн во хотелска соба со проститутка.

Од тие шокови никогаш не се опаравува и Јулија заминува во САД каде добива деца од непознат партнер. Се запознава со порашешната тенисерка Марина Навратилова и стануваат љубовни партнери.Јулија има 48 години а Мартина 64.