Македонија  поразена на гостувањето во Грузија со 2-0. Иако ни беше потребна победа со три разлика во Скопје се враќаме до два негатива. Македонија не играше лошо во Тбилиси, создаваше шанси но едноставно топката не сакаше во гол. Од друга страна одбраната правеше грешки и тоа не чинеше пораз.

Но, ова не мора да е ништо страшно бидејќи пред нас се редовните квалификации за ЕП во Германија за две години на кои ќе се обидеме да бидеме дел.

Во понеделник мечот со Бугарија ќе биде само ревијален но со оглед на политичката ситуација меѓу двете земји тоа ќе биде повеќе од фудбал.