Суперлигашите сега објавија дека планот е да има 15 постојани членки и пет кои ќе го заслужат настапот врз база на постигнатите резултати во тековната година, а екипите ќе бидат поделени во две дивизии, типично американски стил налик НБА, со по десет тима, а ќе играат од почетокот на август во лигашки дел дома и на гости, вкупно по 19 меча.

Најдобрите три одат во четвртфиналето, додека четвртите и петтите ќе играат бараж за последните две места меѓу најдобрите осум, а потоа низ елиминациска фаза ќе се стигне до супер-шпампионот.