Македонија од четвртиот барабан ќе ја чека ждрешката на 9 октомври за квалификациите за ЕУРО 24. Еве ги можните противници

ПРВ шешир
Холандија, Хрватска, Шпанија, Италија, Данска, Португалија, Белгија, Унгарија, Швајцарија, Полска

ВТОР шешир
Франција, Австрија, Чешка, Англија, Велс, Израел, БиХ, Србија, Шкотска, Финска

ТРЕТ шешир
Украина, Исланд, Норвешка, Словенија, Ирска, Албанија, Црна Гора, Романија, Шведска, Ерменија

ЧЕТВРТИ шешир
Грузија, Грција, Турција, Казахстан, Луксембург, Азербејџан, Косово, Бугарија, Фарски Острови, Македонија

ПЕТТИ шешир
Словачка, Северна Ирска, Кипар, Белорусија, Литванија, Гибралтар, Естонија, Летонија, Молдавија, Малта

ШЕСТИ шешир
Андора, Сан Марино, Лихтенштајн