За две недели почнува Светското првенство во Катар.„Пресинг ТВ“ ви го претставува распоредот на сите натпревари. Она што е важно што тие ќе се играат во „нормално“ време за Европа. Натпреварите почнуваат во 11, 14, 17 и во 20 часот.
Ова е комплетниот распоред
ГРУПА Г

1. коло, 24 ноември

11.00 Швајцарија – Камерун (Ал Вакра)

20.00 часот Бразил – СРБИЈА (Лусаил)

2. коло, 28 ноември

11.00 Камерун – СРБИЈА (Ал Вакра)

17.00 часот Бразил – Швајцарија (Доха)

3. коло, 2 декември

20.00 СРБИЈА – Швајцарија (Доха)

20.00 Камерун – Бразил (Лусаил)

ГРУПА А

1. коло, 20 и 21 ноември

17.00 часот Катар – Еквадор (Ал Кор)

17.00 часот Сенегал – Холандија (Доха)

2. коло, 25 ноември

14:00 Катар – Сенегал (Доха)

17:00 Холандија – Еквадор (Ал Рајан)

3 коло, 29 ноември

16.00 часот Еквадор – Сенегал (Ал Рајан)

16:00 Холандија – Катар (Ал Кор)

ГРУПА Б

1. коло, 21 ноември

14:00 Англија – Иран (Ал Рајан)

20.00 САД – Велс (Ал Рајан)

2. коло, 25 ноември

11.00 Велс – Иран (Ал Рајан)

20.00 часот Англија – САД (Ал Кор)

3 коло, 29 ноември

20.00 Велс – Англија (Ал Рајан)

20.00 часот Иран – САД (Доха)

ГРУПА В

1. коло, 22 ноември

11:00 Аргентина – Саудиска Арабија (Лусаил)

17:00 Мексико – Полска (Доха)

2. коло, 26 ноември

14.00 часот Полска – Саудиска Арабија (Ал Рајан)

20.00 часот Аргентина – Мексико (Лусаил)

3 коло, 30 ноември

20.00 часот Полска – Аргентина (Доха)

20.00 Саудиска Арабија – Мексико (Лусаил)

ГРУПА Д

1. коло, 22 ноември

14.00 Данска – Тунис (Ал Рајан)

20.00 часот Франција – Австралија (Ал Вакра)

2. коло, 26 ноември

11.00 Тунис – Австралија (Ал Вакра)

17.00 часот Франција – Данска (Доха)

3 коло, 30 ноември

16:00 Австралија – Данска (Ал Вакра)

16.00 Тунис – Франција (Ал Рајан)

ГРУПА Е

1. коло, 23 ноември

14:00 Германија – Јапонија (Ал Рајан)

17:00 Шпанија – Костарика (Доха)

2. коло, 27 ноември

11:00 Јапонија – Костарика (Ал Рајан)

20.00 Шпанија – Германија (Ал Кор)

3. коло, 1 декември

20.00 часот Јапонија – Шпанија (Ал Рајан)

20.00 часот Костарика – Германија (Ал Кор)

ГРУПА Ф

1. коло, 23 ноември

11.00 Мароко – Хрватска (Ал Кор)

20.00 Белгија – Канада (Ал Рајан)

2. коло, 27 ноември

14.00 Белгија – Мароко (Доха)

17.00 часот Хрватска – Канада (Ал Рајан)

3. коло, 1 декември

16.00 часот Хрватска – Белгија (Ал Рајан)

16.00 часот Канада – Мароко (Доха)

ГРУПА Г

1. коло, 24 ноември

11.00 Швајцарија – Камерун (Ал Вакра)

20.00 часот Бразил – СРБИЈА (Лусаил)

2. коло, 28 ноември

11.00 Камерун – СРБИЈА (Ал Вакра)

17.00 часот Бразил – Швајцарија (Доха)

3. коло, 2 декември

20.00 СРБИЈА – Швајцарија (Доха)

20.00 Камерун – Бразил (Лусаил)

ГРУПА Х

1. коло, 24 ноември

14:00 Уругвај – Јужна Кореја (Ал Рајан)

17.00 Португалија – Гана (Доха)

2. коло, 28 ноември

14.00 Јужна Кореја – Гана (Ал Рајан)

20.00 Португалија – Уругвај (Лусаил)

3. коло, 2 декември

16:00 Гана – Уругвај (Ал Вакра)

16.00 Јужна Кореја – Португалија (Ал Рајан)

ОСМИНА ФИНАЛЕ
3 декември

16.00 1A – 2B (Ал Рајан)

20.00 1C – 2D (Ал Рајан)

4 декември

16:00 1D – 2C (Доха)

20.00 1B – 2A (Ал Кор)

5 декември

16:00 1E – 2F (Ал Вакра)

20.00 1G – 2H (Доха)

6 декември

16:00 1F – 2E (Ал Рајан)

20.00 1H – 2G (Лусаил)

ЧЕТВРТ ФИНАЛЕ

9 декември

16.00 1E/2F – 1G-2H (Ал Рајан) – 1

20.00 1A/2B – 1C/D2 (Лусаил) – 2

10 декември

16.00 часот 1F/2E – 1H/2G (Доха) – 3

20.00 часот 1B/2A – 1D/2C (Ал Кор) – 4

ПОЛУФИНАЛЕ
13 декември

20.00 1-2 (Лусаил)

14 декември

20.00 3-4 (Ал Кор)

ЗА 3-ТО МЕСТО

17 декември 16.00 часот (Ал Рајан)

ФИНАЛЕТО
18 декември 16.00 часот (Лусаил)