Сведокот соработник Срѓан Лалиќ на судењето зборуваше како е формиран кланот Вељко Беливук и за дрогата што „се свртела .“ Тој наведе дека стадионот на Партизан служел како место за правење „спид“, кој потоа кланот ги растурал.

Стадионот бил  бункер каде се тргувало со марихуана но дрогата таму кратко се задржувала.

Еднаш учествував во придружба на 40 килограми кокаин што Радоје ги испрати на стадионот-додаде Лалиќ