Американските медиуми тврдат светскиот рекорд број 1 Новак Ѓоковиќ се вакцинирал. Иако за тоа немаат конректен доказ, ја користат фотографијата од еден музички настан во САД на кој Нол присуствувал а за кој било неопходно да имаш сертификат за вакцинација.

Ноле јавно не говори на оваа тема но повеќе ги поддржува антиваксерите. Тој го откажа учеството во Индијан Велс а неизвесно  дали ќе игра и на УС опен.