Светскиот рекет број 1 за првпат доаѓа дома од освојувањето на Австралија опен. За таа цел неговите родители и фановите му приредија свечен дочек. Тој беше пречекан во неговиот ресторан а за таа цел се палеа бакљи и се виореја српски знамиња.

Обожавателите извикуваа „Шамипионе„, а Ноле не можеше да ги сокрие емоциите.