Најдбриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ објави семејна фотографија на која се гледа дека е ист како неговиот прадедо откаде неговата фамилија го добила презимето.

Ноле има неверојатна сличност со Ѓока Дамјановиќ кој е по потекло од Цетиње во Црна Гора. Тој после убиство на некој турски ага бега во Никшиќ. Оттаму настануваат Ѓоковиќи кои подоцна се селат во Србија.