Данскиот првак Копенхаген ги има најзгодните чирлидерки. Нивната група се вика копенхашки бели мачки“. Облечени се во трикоа во боите на клубот предизвикуваат внимание кога и да се појават.

Играчите кои настапуваат на нивниот стадион велат дека имаат проблем да се концетрираат на мечот гладајќи ги „мачките“.

Погледнете ги и вие.