Горан Влаовиќ (38) кој беше убиен во Хрватска е обвинет за убиството на водачот на навивачите на „Делиите“ Марко Весниќ (29) во 2009 година.

Дали одмаздата за убиството на водачот на навивачите била причина Србинот Душан Танасковиќ да го „чека“ Влаовиќ и да го ликвидира пред бројни сведоци – е предмет на истрагата.

д

Владимир и Нико Рогановиќ, Дражен Чаѓеновиќ, а сега и Горан Влаовиќ. беа обвинети за убиството на Марко Весниќ (29) во центарот на Игало, и сите имаа иста судбина – беа убиени во изминатите четири години.

Единствениот кој беше на тоа обвинение, а кој успеа да си го спаси животот само со чиста среќа е Црногорецот Душко Рогановиќ, кој ги загуби двете нозе во експлозијата на бомбата поставена под неговиот автомобил!