Европското првенство во Германија ќе биде единствено по многу работи.Една од нив се сликичките на Панини кои од ова ЕП веќе нема да бидат официјални.Нив ќе ги заменат американските „Тоpps“ кои се налик на карти..

Некои репрезентации и играчи се уште ги немаат отстапено правата на американскиот приредувач. Продажбата на албумот почнува од 4 април низ Европа, а се надеваме и во Македонија.