Селекторот Данило Брестовац објаснува дека физичката подготвеност на играчите не е на соодветното ниво за ваков турнир и затоа губат убедливо на сите натпревари.

-Кај повеќето играчи се чувствува дека имаат многу малку натпревари оваа полусезона, тоа е евидентно. Не може да напаѓаат квалитетно, не се агресивни, им треба одмор и затоа одиме со повеќе ротации. Играме со квалитетни противници. Мора да ротираме, да ја прошириме клупата, промената ќе боли, меѓутоа… И на мене ми срам да губам со 20 разлика, ама се обидувам нешто да направам, -порача селекторот.