Софија Дел Прадо е поранешна мис на Шпанија.Таа една од најубавите девојки на Пиринеите. По манекенската кариера реши да се посвети на спортското новинарство, а нејзина љубов е кошарката.

Деновиве е во Белград каде се одржува Фајнфорот од кошаркарската Евролига а Шпанија има две екипи Реал и Барселона.

Сите очи во белградската арена се вперени во убавата 27 годишна Софија а по фотографиите погодувате зошто.