Три месеци откако најдобриот српски тенисер беше ослободен од имиграцискиот хотел „Парк“ во Мелбурн, Австралија ослободи 20 мигранти, од кои многумина со години беа притворени во слични институции ширум овој континент.

Еден од нив е Карим кој девет години бил држен во хотелот-затвор.

Среќен сум што сум на слобода. Луѓето во Србија се прекрасни и јас ги чувствувам како мое семејство. Бев таму девет години без причина, беше многу тешко. Бев без семејството сите тие години, а сега сите сте мои семејството благодарение на Новак возбудено изјави Карим.