Познатиот белградски угостител Александар Кајмаковиќ објасни  дека првиот човек на Фудбалската федерација на Србија, Славиша Кокеза го поврзал со Веља Невоља.

Ова може да биде голем проблем откако тој одби да биде ставен на полиграф и да каже дали учествувал во подготовка на атентат врз претседателот Вучиќ.

Аца Босанац вели дека морал да прифати екипата на Веља да му ги обезбедува клубовите откако претходно му ги демолирал.

Посредник во договорот бил токму Кокеза.