Стеван Ставановиќ, коментаторот на Арена кој стана миленик на Македонците со преносите на натпреварите на Вардар, за одмор ја избра Македонија. Стеван со сопругата летува во Охрид и од сликите кои ги објавува се гледа дека ужива.

Преку ден се забавува на плажата Оревче, а навечер шетаат нив познатите локалитети. Ја посетиј и позната работилница за производство на бисери  и добија пригодни подароци.