Вознемирувачко видео доаѓа од Русија. Голманот на тимот Знамја Труда е погоден од гром среде тренинг. Ударот буквално го покосува Иван Заборовски и тој паѓа на тревата. Итно е однесен во болница и лекарите се борат за неговиот живот.