Поради коронавирусот, трибините на фудбалските стадиони претежно се празни низ цела Европа. Но, некои клубови најдоа креативен начин да ги пополнат.

Холандскиот клуб „Херевен“ организирал акција и на трибините успеал да стави 15.000 играчки, кои подоцна беа ставени на аукција и продадени со цел собраните пари да им се донираат за децата болни од рак.