Во Австралија Новак немаше поддршка од семејството, но неговата сопруга секој натпревар на Новак го следеше од својот дом во друштво на Стефан и Тара.

Јелена Ѓоковиќ поради обврските кон децата на училиште не можела да го придружува Новак до Австралија.

Таа финалето го следеше од домот во Монте Карло а по мечот се огласи на Инстаграм.

– Боже, ти благодарам – напиша Јелена на својот Инстаграм.