Спортскиот лекар Фриц Зоргел, кој е експерт за допинг се сомнева дека шпанскиот тенисер Рафаел Надал не е чист и оти можеби користи недозволени средства.

Според него, можно е Надал да користи анаболички стероиди.

Тие се класика во тенисот.Многу тенисери остануваат неказнето под изговор дека не знаеле дека конзумираат. Мнигумина и правеле грешки и не го пресметуваат времето кога повторно треба да бидат чисти-објаснува докторот.