Швајцарскиот репрезентативец Гранит Џака пред почетокот на квалификациите за Европското првенство зборуваше за дуелот со  Србија .

Фудбалската репрезентација на Швајцарија неодамна објави документарен филм наречен „The Pressure Game“, чија тема е нивното заминување и учество на последното Светско првенство во Катар.

Капитенот Гранит Џака,  зборуваше за двојното државјанство и неговата припадност со Косово.

– Горд сум што играм за Швајцарија, но моето потекло и мојата крв е т Косово. Не разбирам зошто за мене се пишуваат само негативни работи – изјави Џака.