Најдобриот тенисер во историјата Новак Ѓоковиќ безброј пати покажа колку е посветен на семејството и колку ја сака својата сопруга Јелена.

Овој пат отиде уште подалеку и покажа каков господин е со тоа што и напиша песна на англиски на својата сопруга

– Десет години радост,

Десет години соништа,

Десет години како остров,

Десет години како потоци.

Десет години како родители,

Десет години како една,

Десет години танцување,

Десет години забава.

Десет години јога,

Се истегнуваме десет години,

Десет години „донеси го ова“.

Десет години летање,

Десет години на море,

десет години од тебе

Најдобриот дел од мене.

Десет години тенис,

Десет години топки,

Десет години триумф,

Десет години пад.

Десет години како соиграчи,

десет години заедно

Десет години Јелена,

Те сакам засекогаш.

Те сакам.