Македонскиот фудбалски шампион Вардар пред две години исто таа испадна од Првата лига, но успеа да се спаси да остане прволигаш со т.н. „фузија“ со Миравци. Тогаш тоа наиде на многу критики меѓу љубителите на фудбалот а тогашниот прв човек на Миравци, Васил Штерјов преку соопштение призна дека сето тоа било направено од интерес – на државата и на фудбалот во Македонија.

Но по вчерашното испаѓање на Вардар не се најавува такво нешто.