Селекторот Данило Брестовац се одлучи да не го повика Борко Ристовски од Вардар во составот за Светското првенство во Египет. На општо изненадување Борко нема да патува денеска а ќе недостасува и Дејан Манасков од Веспрем.

Оваа одлука на селекторот предизвика големи коментари на социјалните мрежи кое се прашуваат како е можно „министерот за одбрана“ да биде изоставен во репрезентацијата.