Државниот врв го честиташе големиот усхех на макдонската репрезентација против Германија.Но, подобро да не го направија бидејќи никој не се осмели да каже „Македонија“. Пендровски напиша „национална гордост“, Шекеринска едно обично „браво“ , а Заев говореше за македонски фудбалери.

Коментарите на граѓаните беа жестоки. „Кукни мори Македонија“. Прва победа како членки на НАТО против Германија“. Претседателе засрамисе, вечерва играше Македонија“.

Погледнете ги коментарите