Светскиот рекет број еден паузата поради короната ќе ја икористи за промоција во регионот. Следниот месец тој ќе одгигра неколку мечеви во сите земји од поранешна Југославија освен Македонија.

Мечевите ќе се играат во Белград, Задар, Будва, Сараево и Бањалука.

Противници ќе му бидат Доминик Тим, Дамир Џумхур, Александар Ѕверев и Григор Димитров.