Навивачите на Шкендија се разочарани од елиминацијата на својот тим од Европа. „Балистите“ преку соопштение велат дека некои од играчите не се потат за дресот.Не се задоволни и од водењето на тимот од страна на тренерот Џока.

И ова важи не само за Џока, туку и за играчите кои не го заслужува црвено-црниот дрес, која ја симболизира крвта која се пролеа за Шкендија  а црните денови кои оваа Шкендија  ги виде, од различни режими и лидери..Ако има потреба во наредните денови ќе ги именуваме наведените играчи, ако тие самите  не се изјаснат. В о спротивно освен БОЈКОТ од наша страна, ќе има и осветување-се заканија „Балистите“.