Во фиништот на мечот се случи вербален инцидент помеѓу Марко Арнаутовиќ и нашиот Алиоски. Австрискиот Србин му се потсмеваше на Џани по што овој му возврати.

По натпреварот, капитенот Горан Пандев бараше објаснување од Арнаутовиќ за непотребната реакција, па по краткиот разговор, двајцата се прегрнаа и пријателски се разделија.