Новак Ѓоковиќ дефинитивно не е миленик на Австралијанците.На денешниот меч тој постојано приговараше кон судијата дека дел од навивачите приговараат и го деконцетрираат пред да сервира.

Поради тоа бараше дел од фановите да бидат отстранети од трибините што беше и направено.