Малкумина знаат дека Жељко Ражнатовиќ Аркан покрај многуте „занимања“ бил и фубалски тренер.Тој во Србија завршил фудбалска школа со чиста десетка и се здобил со звање-тренер.

Дипломата му овозможила да седи на клупата на својот Облилиќ кога клубот стана шампион на Југославија во сезоната 1997-98 година. Со тоа беше прекинато ривалството на Црвена Звезда и Партизан кои секогаш се менуваа на првото место на табелата.