Германија може да се пофали дека ја има една од најдобрите млади атлетичарки.Станува збор за Алиса Шмит.Таа се натпреварува во категоријата 400 метри и е вистинска надеж во кралицата на спортовите.

Алиса има само 21 година и покрај спортот обожува да се фотографира за на социјалните мрежи каде има половина милион фанови.