Албанската федерација ја очекува драстична казна по она што се случуваше пред и за време на мечот Албанија-Полска. Нередите почнаа пред натпреварот кога пред стадионот албанските навивачи ги натепаа малубројните полски фанови.

За време на мечот пак беа гаѓани полските фудбалери а се скандираше и против Србија и имаше наврдливи транспаренти.