Mарко Несторовиќ е еден од најдобирите готвачи во Србија. Тој се грижи за оброците на најдобриот тенисер на светот Новак Ѓоковиќ.

Toj вели дека Ноле обожува она што ќе го подготви и оти тоа го прави среќен.

Се што му спремив досега беше добро.Новак е специфичен но не е комлициран Неговата победа е поради неговиот ум-Марко.

Ноле со години има посебен режим на исхрана и тоа на без глутенска храна поради неговата нетолеранција.Дури издаде и книга „Сервирај за победа“