Се објавија цифрите кои ќе ги добие победникот во новоформираната Суперлига. Тоа е близу 400 милиони евра и од тие пари никој не е луд да се откаже во ситуација на корона криза.

Спротивни на тоа победникот на  Лигата на шампионите заработува околу 120 милиони евра што за големите клубови е премалку.