Авторот на книгата „Хоштаплер“ ,Мирослав Тодоровиќ, изнесува досега непознати детали за животот на Јосип Броз Тито. Авторот тврди дека Тито што го знаеле не бил вистинскиот туку дека промената на идентитетот се случила на рускиот фронт.

Вистинскиот Јосип Броз бил припадник на Ландер дивизијата.Војувал на овие простори и после бил префрлен на рускиот фронт. Истото се случило со Јосип Аброз, идиниот Тито. И тој војуваше овде. Тој е човек на Комитерната. На рускиот фронт на Велигден 1915 доаѓа до судир помеѓу Черкезите и Ландер дивизијата.Во таа борба загинува вистинскиот Јосип Броз и другиот го зазема неговото место- открива Тодоровиќ.