Претседателот на Србија Александар Вучиќ најави купување на два најмодерни противпожарни авиони.Тој вели помош во спроведувањето со пожарите на сите земји од регионот, вклучително и на Македонија.

Ќе имаме најдобри авиони за гаснење на пожар во регионот. Ќе може да им помогнеме и во Македонија и во Албанија и на сите кои ќе ја сакаат нашата помош. Се опремуваме се подобро.-рече претседателот.