Е.К родум од Биелско-Бјала бил зад воланот на автомобилот на Вукотиќ кога напаѓачите пукале кон него од мотор во истанбулската населба Шишли, има висока улога во кланот на Вукотиќ.

Тој бил задолжен и за транспорт на пари заработени од продажба на наркотици. Исто така, овој Бјелопољец, кој има и холандско државјанство, е познат како кипер – лице кое мести ривали да бидат ограбени за кокаин и пари -дознава „Курир.рс“.

Е.К.претходно беше уапсен во Холандија со 800 килограми кокаин, а минатата година бил приведен во Ротердам кога полицијата во изнајмена куќа пронашла 4,5 милиони евра.

– Во казанчебила сокриена огромна сума на готовина, за која полицијата се сомневала дека потекнува од криминални активности, односно шверц на дрога. Се сомневаат дека овие пари биле на Вукотиќ и на Шкалјарците.