Претседателот Вучиќ најави нова американска инвестција во Србија. Станува збор за компанијата „Ривиан“. Ќе се произведуваат електрични теренски возила и камионети.

Вучиќ објасни дека оваа инвестиција ќе донесе најмалку 1000 вработени.

Прво ќе се вработат 200 инжинери па 1000 и се надеваме на нешто големо за Србија.Верувам дека добрата инвестициска клима беше главна причина за нивно доаѓање.Бараа атрактвна локација и сите поволности кои ги нудиме како и обучени луѓе.Ние сме шампиони во регионот во привлекување на странски иневестиции а минатата година на Фајненшл тајмс како најуспешна земја во регионот. Привлековмае 3,3 милијарди евра странски инвестиции.