Водачот на Шкаљарскиот клан ја претчувствувал својата смрт и се пожалил на својата пријателка.Радоје Звицер oд Кавачкиот клaн  се здружил со мафијаши од Хрватска кога наредил убиство на водачот на „Шкалјараците“.

За главата на Вукотиќ на професионални убијци од Турција им биле исплатени дури 1,7 милиони евра, од кои Швајцарија и хрватските мафијаши обезбедиле по 850.000.

Имаше две сопруги

Во оставинската постапка ќе учествуваат неговата мајка, брат, како и неговите поранешни сопруги.

– Допрва ќе се утврдува што точно останало од имотот во Црна Гора по Јовица Вукотиќ, бидејќи некои имоти останале на негово име, а многу се купени од други лица и поврзани лица. Вилата на Јовица во Грција во меѓувреме била конфискувана, кога локалната полиција утврдила дека тој живее во Лефкада под лажно име. Интересно е и тоа што кај Вукотиќ по убиството во Турција се пронајдени „само“ 9.000 евра – дознава „Курир.рс