На социјалните мрежи се појави снимка од убиствто на турски дипломат во Ербил кое се случило на 17 јули. На видеото се гледа како дипломатот седи заедно со неговиот пријател во некој троговски центар. На масата до нив седи момче и незаинтересирано си гледа во мобилниот телефон.

 

Во еден момент напаѓачот станува го вади пиштолот и се доближува во масата и го убива дипломатот со неколку куршум. Напаѓачот веднаш избега оставајќи го ранецот и мобилниот телефон.