Поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ како да претчустувал што му се подготвува. Тој во 2002 година, една година пред убиството дал интервју за Би-Би-Си во кое отворено говори за тоа кои се луѓето кои сакаат да го ликвидираат:

На прашањето дали се плаши тој одговорил:

-Всушност не. Но преземав мерки да ја зголемав безбеноста. Примив некои сигнали.

На дополнителното прашање какви сигнали премиерот објаснил

-Организираниот криминал на шверц на дрога и цигари. Сакаат да ме убијат-рекол поранешниот премиер.