Балканот е шок од убиството во Зрењанин каде 42 годишната Тамара си го закла сопругот и со исече со секира додека ќерката спиела во другата соба.

Во еден момент 16 годишната Д.Ј се разбудила и раскажала што видела.

Срѓан спиеше цел ден, таа му даде лекови. Слушнав како го бодеше, што го разбудила. Така крвав успеал да стане од кревет, а кога дошол во дневната соба, таа продолжила уште повеќе да го боде – изјави девојчето.

Тамара претходно смислила план да го убие сопругот.

Во последно време о почесто се караа затоа што беше љубоморна. Иако ја одвратив од таа намера, таа сепак го направи тоа – додава нејзината ќерка