Претседателот на Србија Александар Вучиќ денеска присустуваше на отворањето на Секторот Б5 на обиколницата околу Белград на петлата Орловача-Тунел Стражевица.

При тоа нагласи дека е воодушевен од она што го гледа и дека ова е подобро од некои западноевропски земји.

Српските тунели се подобри од швајцарските-се пофали Вучиќ.