Во деведесеттите години кога во Србија се отворале приватни банки сопствениците морале да соработуваат со политичари и криминалци за да им овозможат непречено да работат.
Банките нуделе големи кредити за ниски камати.

Еден од тие што ги користел овие услуги е Жељко Ражнатовиќ Аркан,кој од тогашната Дафимент банка земал еден и половина милиони марки.

Но, и тоа како да не му било доволно, ноќта пред да биде објавено дека банката ќе банкротира тој влегол во нејзините простории и со вреќе земал пари колку што сметал дека му е доста.

Тогашните политичари коминтираат дека тоа не било можно да се направи без знаее на тајните служби за кои Аркан работел.