Полицијата во Шведска објави фотографии кои датираат од крајот на седумдесеттите години на кои се гледа како Жељко Ражнатовиќ Аркан краде во тамошните банки.

Конкретно, снимките датираат од 1979 година кога Аркан со уште двајца ограбиле банки во Стокхолм и Гетеборг и веднаш избегале во Холандија.

Покрај Аркан, во групата биле и извесен Карло Фабиани и Слободан Костовски од Нови Пазар.