Љубомир Михајловиќ, со прекар Љуба шиптар раскажува како изгледале последните моменти пред убиството на Жељко Ражнатовиќ Аркан.Тој седел во сепарето  со Аркан во хотелот Интерконтинентал пет минути пред неговиот атентат во јануари 2000 година …

Само што си заминал убијците го изрешетаа Аркан и останатите на масата…

-Денот кога беше убиен, дојдов на базенот во „Интерконтинентал“, каде редовно доаѓав да пливам поради проблеми со рамото. Таму, во салата, ги гледам Аркан, Манда, Гариќ и уште четири-пет момци. Кога се приближив до масата каде што седеа, ми рече „Каде си генерале“  се бакнавме, седнав, им рече на овие момци. Цело време таму поминуваа двајца момци и само ни ја гледаа масата. Седевме. од 9.15 до 17 часот. Две работи се интересни овде. Најпрво во еден момент дојде фоторепортер и му донесе на Аркан неколку фотографии од играта на Обилиќ, тој го замоли фотографот да не фотографира, тој ме замоли да го гушнам и по фотографијата стана и рече: „Оваа слика ќе влезе во историјата.„Друго – тој ден ми кажа: Денеска сум најсреќниот човек, никому не должам банка, ниту некој ми должи. Отидов на базен околу 17 часот, тој беше убиен неколку минути. подоцна. Само што стапнав на базенот не се ни соблеков, специјалците ги опколија сите. Ми кажаа -Аркан е убиен- пријателот на Ражнатовиќ.