Српските медиуми јавуваат дека во најозогласениот  затвор во Србија е претепан еден од убијците на некогашниот премиер Зоран Ѓинѓиќ. Сретко Калиниќ, кој во „Забела“ служи повеќедецениска казна бил здробен од ќотек од затвореник од албанска националност.

Тепачката се случила за време на редовната прошетка каде двацјата си размениле најпрво зборови а потоа и тупаници.

Калиниќ е еден од најопасните криминалц.Тој се фалел дека за ливидација на, како што го нарекувал, „олошот“ потребни му се од пет до шест секунди.